English Deutch
Hotel ABC Budapest
Gyula

Gyulai szállás. Hotelek, panziók, szállodák, apartmanok Gyulán.

A híres üdülő- és fürdőváros Magyarország délkeleti részén, a Viharsarokban, a magyar-román határ közelében helyezkedik el. A város történelmi légköre, a kulturális és gasztronómiai programok sokasága, a gondozott parkok és a gyógyító erejű víz biztosítja a vendégek kikapcsolódását, felfrissülését.

A város fő nevezetessége a Gyulai Vár, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára. 24 kiállítótermében közel hét évszázad története ismerhető meg. Kilátójából gyönyörű városi panoráma tárul elénk. Udvarán és a vár melletti tószínpadon működik a Gyulai Várszínház, ahol július elejétől augusztus közepéig esténként látványos előadások láthatók.

A város belterületén található a 14 szobából álló, vidéki kúriának épült Gyulavári Kastély, a hozzá tartozó hatoldalú katolikus kápolnával. Az épület kiemelkedő díszei a kovácsoltvas ablakrácsok és lépcsőkorlátok.

A kastély 8,5 hektáros, 200 éves ősparkjában épült ki a Várfürdő, mely az ország egyik legszebb gyógyfürdője. Gyógymedencéiben barnás tónusú alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos víz található, mely leginkább mozgásszervi és gyulladásos betegségek gyógyítására, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre alkalmas. Az idősebbek csendes környezetben pihenhetnek, szaunázhatnak, fürödhetnek és gyógyulhatnak, de találni itt normál vizű gyermek víziparadicsomot, pezsgő- és hullámfürdőt, csúszdákat, fedett és nyitott uszodát is.

A Gyula határában lévő pusztán található a Tanyamúzeum, ahol 2000 db-os gyűjtemény mutatja be a XX. század elején itt élő parasztok életét. A múzeumban lehetőség nyílik lovaglásra, kocsikázásra, valamint szürkemarhák, bivalyok, juhok, és háziállatok megtekintésére. A terület növény- és madárvilága egyaránt vonzza a kutatókat és a természetet kedvelőket.

A gyulai szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, apartman és panzió várja.

Wellness Hotel Gyula**** superior - Gyula
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
A Wellness Hotel Gyula**** superior (az egykori Agro Hotel) a gyulai Várfürdővel szemben, a város központjától 5 percre helyezkedik el. Gyula város első és egyetlen 4* superior szállodáját körülvevő csendes környezet, valamint a szobákból nyíló kilátás kellemes pihenést biztosít. A wellness részlegen szauna, infrakabin, sókabin, élménymedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő és masszázs várja a Vendégeket. Minden szoba nemdohányzó.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 10.900,- Ft/fő/éj-től
Corso Boutique Hotel - Gyula
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
A Gyulai Vár és a Várfürdő közelében fogadja Vendégeit a Corso Boutique Hotel. A négycsillagos szálloda hátsó kijárata közvetlen a szökőkutakkal, virágszigetekkel díszített korzóra nyílik. Jól felszerelt légkondicionált szobáink, melyek mindegyike nemdohányzó, kényelmes pihenést biztosítanak. A városban tett séta, illetve fárasztó üzleti tárgyalás után wellness részlegünkön frissülhetnek fel.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 12.450,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva