English Deutch
Hotel ABC Budapest
Mezőkövesd

Mezőkövesdi szálláshelyek. Hotelek, panziók, szállodák Mezőkövesden.

Budapesttől kb. 130, Egertől 15 km-re, az észak-magyarországi régióba vezető M3 autópályától 2 km-re fekszik Mezőkövesd. A Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál elterülő várost Matyóföld fővárosának is szoktak nevezni.

"Ki a matyó, mi a matyó?"

A XIX. század elejétől a Mezőkövesden és környékén (Tard, Szentistván) élőket nevezték matyóknak. Színesen hímzett szabadrajzú, a női test alakját kiemelő népviseletükkel, festett bútoraikkal, híres népművészetükkel, hagyományokba zárt életükkel különleges néprajzi egységet alkottak, bizonyos mértékben alkotnak még ma is. 1464-ben Mátyás király mezővárosi címet adományozott a husziták elleni harcban Őt támogató városnak, Mezew Kewesd-nek, és 1472-ben, Szent László napján járt is a városban. A király személye a későbbi korokban is népszerű maradt, ezért is eredeztetik néhányan az Ő nevéből a matyó elnevezést. A Matyó Múzeum nagytermében egy korhűen berendezett otthon tárul elénk, ahol megismerhetjük a matyók színesen hímzett népviseletét, a hímzések történeti sorrendjét, és a népművészeti tárgyaikat.

Néprajzi jellege mellett a város másik nevezetessége az Európa szerte egyre ismertebb, 11 hektáros Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, és annak jótékony hatású vize. 1939-ben Zsóry Lajos egykori országgyűlési képviselő családi birtokán kőolaj után kutattak, és a fúrás során 875 méter mélyről 72 °C-os, kénes gyógyvíz tört fel. A nagy sótartalmú víz jelentős mennyiségű kalciumot, magnéziumot, hidrogén-karbonátot és fluorid-iont tartalmaz. Ivó- és fürdőkúraként egyaránt alkalmazható reumás megbetegedések, ízületi gyulladások, kopások, sérülések, valamint különböző nőgyógyászati betegségek kezelésére.

A fürdőben az alábbi medencék várják a gyógyulni és felfrissülni vágyókat: 50x30 méteres megosztott területű (30-33°C), 50x20 méteres hullámfürdő (24°C), 100 méter átmérőjű körmedence (24°C) csúszdával, sodrófolyosóval, zuhataggal, 7x12 méteres gyógymedence (37°C), osztott gyógymedence fedett súlyfürdővel (38-40°C), feszített víztükrű uszoda (33x17 m, 25-27°C). Az uszodában úszósapka használata kötelező! A 2 külső élménymedencében 5 db nyakdögönyöző, 1 db gomba, valamint pezsgőágyak és derékmasszírozó is található.

A fürdőkúrákon kívül számos gyógykezelés és wellness szolgáltatás (iszappakolás, kádfürdő, súlyfürdő, gőzkabin, infra- és finn szauna, pezsgőfürdő/jacuzzi, gyógy- és frissítő masszázsok, stb.) áll a látogatók rendelkezésére. A napfürdőzés szerelmesei kifeküdhetnek a kör- és hullámmedence közötti napozóteraszra, ahol napozóágyak bérelhetők, az érzékenyebb bőrűek a hatalmas fás és virágos zöld területen pihenhetnek két csobbanás között.

A mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum mezőgazdasági és technika-történeti gyűjteményében múlt századi lovas járgányok, malmokat hajtó vízkerék és vízturbina, kisparaszti gazdaságokban használt gépek, eszközök (cséplőgépek, darálók, kendertörők, magtisztítók, szecska- és répavágók, vízszivattyúk), valamint több mint százötven erőgép (traktor, gőzgép, lokomobil és stabilmotorok) mutatja be a motortechnika fejlődését és alkalmazását.

A mezőkövesdi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Hajnal Hotel - Mezőkövesd
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
Zsóry-fürdőn, Mezőkövesd üdülőnegyedében fogadja vendégeit a Hotel Hajnal. A gyógyfürdő szomszédságában lévő hotel szobái jól felszereltek, és egy részük légkondicionált. A szálloda saját wellness részlegén masszázsok, szauna, pezsgőfürdő, és különféle kezelések várják a gyógyulni, felfrissülni vágyókat. A rendezvényeknek 50 fős konferenciaterem biztosít helyet.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 7.250,- Ft/fő/éj-től
Zsóry Hotel Fit - Mezőkövesd
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
Mezőkövesd üdülőövezetében, a Zsóry Gyógy-, és Strandfürdő közelében várja vendégeit a Zsóry Hotel Fit. A szálloda összes szobája és lakosztálya légkondicionált, többségükhöz erkély is tartozik. A wellness részlegen 12 méteres medence került kialakításra, valamint pezsgőfürdő, több szauna, sókabin, szolárium, masszázs kezelések is kényeztetik a hotel vendégeit.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 7.950,- Ft/fő/éj-től
Nefelejcs Hotel - Mezőkövesd-Zsóry
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
Mezőkövesd zsóryfürdői részén, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőtől 2 perc sétára helyezkedik el a háromcsillagos Nefelejcs Hotel. Tágas légkondicionált szobái kellemes pihenést biztosítanak, akár többhetes fürdőkúra esetén is. Éttermünk magyar és nemzetközi ízeket, wellness fogásokat, valamint melléjük kiváló borokat kínál. Wellness szigetünkön pezsgőfürdő, infra- és finn szauna, szolárium és masszázsok várják Vendégeinket.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 8.500,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva