English Deutch
Hotel ABC Budapest
Pécs

Pécsi szállás. Hotelek, panziók, szállodák Pécsen.

Pécs, a gyönyörű fekvésű, mediterrán éghajlatú város a Mecsek hegység oldalában, a magyar-horvát határ közelében helyezkedik el. A több mint 2000 éves város Sopianae néven az ókori római időkben Pannónia provincia virágzó települése volt.

A magyarok i.sz. 896-os honfoglalása után nem sokkal, 1009-ben, első királyunk, Szent István megalapította a Pécsi Püspökséget, és a város további fejlődésnek indult. 1367-ben, Nagy Lajos király uralkodása idején, Pécsen alakult meg Magyarország első egyeteme. A középkorban, Janus Pannonius püspök segédletével, az ország egyik legjelentősebb kulturális és művészeti központja lett. A 150 éves török hódoltság idejéből számos építészeti emléket őriz a város, melyeket ma is érdemes megtekinteni.

A mai belváros zegzugos utcái, a négytornyú székesegyház, a Korsós Sírkamra és Ókeresztény Mauzóleum, Gázi Kászim pasa dzsámija, a Jakováli Hasszán dzsámi, a Zsolnay Porcelánmúzeum, a Vasarely és a Csontváry múzeum, a kóstolással egybekötött pezsgőgyári látogatás, az erdős-hegyes környék szépségei mind vonzzák a turistákat.

Pécs főterén és sétálóutcáján végighaladva a látogatók tavasztól késő őszig megtapasztalhatják a város pezsgő életét. A hangulatos éttermek, kávézók, sörözők, valamint utcára nyíló kerthelységeik utánozhatatlan hangulatot adnak a városnak.

Kirándulás a környéken: Pécstől 8-10 kilométerre található az orfűi tóvidék és az abaligeti cseppkőbarlang. A közelben terül el a Villányi-hegység, a siklósi-villányi borvidék, és Harkány, mely Magyarország egyik leghíresebb gyógyfürdőhelye.

A pécsi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Ágoston Hotel - Pécs
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
A Mecsek lábánál elhelyezkedő Pécs történelmi belvárosától pár percre várja vendégeit az Ágoston Hotel. A családias hangulatú szálláshelyen tágas, jól felszerelt szobák biztosítják a nyugodt pihenést. A hotel étterme a reggelin kívül, a nap folyamán a helyi és az ismert magyaros ízekkel várja a betérőket. Zárt parkoló az autók részére.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 5.950,- Ft/fő/éj-től
Szinbád Hotel - Pécs
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Egy, a pécsi Székesegyház mögötti utcában található a Szinbád Hotel. Kényelmes, légkondicionált szobái jól felszereltek. A nagyobb méretű, négyágyas szobái családok elszállásolására is alkalmasak. Az étterem mesterszakácsai a nemzetközi gasztronómia remek ízeivel csábítják a vendégeket. A 70 fős konferenciaterem rendezvények helyszíne lehet.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 6.450,- Ft/fő/éj-től
Hotel Millennium - Pécs
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
A Pécs belvárosának szomszédságában elhelyezkedő Hotel Millennium 38 szobával várja a szállóvendégeket. A szálloda legfelső emeletén található szobák ablakaiból a város gyönyörű panorámája tárul elénk. A hotel étterme ebéd-, és vacsoraidőben is a vendégek rendelkezésére áll. A hotelben beltéri medence, finn sauna, infrakabin található. Autóikat a mélygarázsunkban tehetik le.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 9.900,- Ft/fő/éj-től
Hotel Barbakán - Pécs
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Pécs központjában található a Hotel Barbakán. A történelmi nevezetességek, és a város további látnivalói könnyen és rövid idő alatt megközelíthetők. A hotel szobái légkondicionáltak, és jól felszereltek. A fürdőszoba lehet zuhanyzós vagy kádas is, de romantikusabb vendégeink sarokkádas fürdőszobával rendelkező szobát is választhatnak.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 6.950,- Ft/fő/éj-től
Hotel Central - Pécs
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
A baranyai megyeszékhely, Pécs csodálatos belvárosában helyezkedik el a Hotel Central. A légkondicionált szobáinak ablakaiból a szomszédos park látványa tárul elénk. A négyfős, családok elszállásolására is alkalmas stúdió apartmanunkban felszerelt konyha is rendelkezésre áll. Autóval érkezők a hotel saját parkolóját használhatják.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 7.550,- Ft/fő/éj-től
Boutique Hotel Sopianae - Pécs
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Pécs első négycsillagos szállodája, a Boutique Hotel Sopianae, történelmi környezetben, a város látványosságainak közvetlen közelében fogadja vendégeit. A tágas, légkondicionált szobák, és a hangszigetelt ablakok nyugodt pihenést biztosítanak. A hotel wellness részlegén jacuzzi, szauna, kondicionálóterem, valamint masszázs lehetőség áll rendelkezésre.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 9.450,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva