English Deutch
Hotel ABC Budapest
Szeged

Szegedi szállás. Hotelek, panziók, szállodák Szegeden.

Szeged, az ország legnapsütöttebb városa, a Tisza és Maros folyók találkozásánál helyezkedik el. A napfény, a fesztiválok, és az örök pezsgés városa csodás paloták, műemlékek, múzeumok mellett kulturális és kikapcsolódási programlehetőségekkel várja az idelátogatókat.

A központi Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. Épületei közül említésre méltó a Tisza Hotel, a Zsótér Ház, illetve a neobarokk stílusú Városháza, melyet a „Sóhajok Hídja” köt össze a mellette álló bérházzal. A város kiemelkedő építészeti alkotásai: Új Zsinagóga, Aradi Vértanúk tere, a Dóm tér a Fogadalmi templommal és a Zenélő órával - ez a tér ad otthont 1931 óta a híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak - a Gróf palota, a Szegedi Nemzeti Színház épülete, az Alsóvárosi templom.

A Tisza folyó a város képének meghatározó eleme. A partján tett sétánk során halászcsárdák specialitásait kóstolhatjuk meg, vagy a Stefánia sétány fa ritkaságai alatt hűsölhetünk. A vizek szerelmesei számos fürdőzési lehetőségből választhatnak, akár a nemrég gyógyvízzé nyilvánított Dóra-kúti vízzel feltöltött fürdők medencéi közül is.

Az egyetemi füvészkert kora tavasztól késő őszig várja a látogatókat, ahol kaktuszok, pálmák, különleges növények szemet gyönyörködtető gyűjteménye található. A Vadaspark az ember és a természet találkozási helye kíván lenni, ahol mindenki megismerkedhet a távoli, egzotikus tájak különleges és ritka állataival éppúgy, mint a hazai élővilággal. Feledhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak a Pick Szalámi és a Szegedi Paprika Múzeumba. Itt megismerkedhetnek a szalámigyár történetével, illetve a szegedi fűszerpaprika termesztésével és feldolgozásával.

A Szegedtől alig néhány kilométerre található Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektáros területén megtekinthetik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítóházait, az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurtákat, illetve Feszty Árpád monumentális, restaurált körképét, melynek címe: "A Magyarok Bejövetele".

A szegedi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Tisza Hotel - Szeged
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Szeged belvárosában, a Tisza partjától mindössze 2 perc sétára található patinás Hotel Tisza. Szobái és apartmanjai légkondicionáltak, és az internet elérhetőség is a felszereltségük közé tartozik. A szálloda különtermei akár 500 fős rendezvények lebonyolítását is lehetővé teszik. Autóval érkező vendégeink a saját, zárt parkolónkat használhatják.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 6.225,- Ft/fő/éj-től
Tisza Sport Hotel - Szeged
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Belváros közelében
A háromcsillagos Tisza Sport Hotel Szeged kertvárosában, csendes környezetben várja vendégeit. A szálloda 64 db, jól felszerelt erkélyes szobája kényelmes szállást biztosít az egyéni, és a csoportos utazóknak egyaránt. A légkondicionált étterem, és a hotel kertje különféle rendezvények helyszíne lehet. Parkolni a garázsban, és a zárt udvaron lehet.
Ár 2 fős elhelyezésnél: ajánlatkérésre
Dóm Hotel - Szeged
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Hotel Dóm Szeged belvárosában, műemlék épületek szomszédságában, légkondicionált szobákkal és apartmanokkal fogadja vendégeit. A szobák felszereltségéhez fürdőszoba, minibár, TV és telefon tartozik. Autóikat saját mélygarázsunkban tehetik le. A hoteltől alig pár percre várja látogatóit az Anna Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő.
Ár 2 fős elhelyezésnél: ajánlatkérésre
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva