English Deutch
Hotel ABC Budapest
Szentendre

Szentendrei szállás. Hotelek, panziók, szállodák Szentendrén.

Szentendre, a művészek és művészetek városa, a Dunakanyar kapujában, a Pilis és a Duna, hegy és sík vidék találkozásánál, gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő kisváros.

A kisváros sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok folyamán alakult ki, amikor a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesek népesítették be. Ennek a felvirágzásnak az emlékeit mindmáig őrzik a város délies hangulatú, barokk stílusú polgárházai, templomai, macskaköves utcácskái, szűk sikátorai. A település dimbes-dombos utcáin és a Duna parton sétálva bennünket is magával ragad a város egyéni varázsa. A nyugodt kisvárosi élet a század eleje óta vonzza a művészeket. Több mint kétszáz képző- és iparművész, valamint író, költő, zeneművész és színész él és alkot a városban.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen "időutazásra" invitálja a látogatókat: Magyarország népi építészetét, és a hagyományos népi életmódot bemutató kiállítást tekinthetnek meg itt egy 46 hektáros területen. A kiállításokat kézműves bemutatók, folklór műsorok, színházi előadások egészítik ki. Egyéb különleges kiállítások: Gyémántmúzeum, Marcipánmúzeum, Dobos Cukrászati Múzeum.

A belváros kisvendéglőiben a magyar specialitásokon kívül, más nemzetek ételeit is megtalálják. A cukrászdák, kávézók hangulatos teraszain megpihenhetnek, a Bormúzeum pincéjében pedig megkóstolhatják a legkiválóbb magyar borokat.

A kulturális látnivalók mellett a szabadidő aktív eltöltésére számos lehetőség kínálkozik a környéken: gyalog-, és biciklitúra útvonalak, számos strand, lovaglási lehetőség, sétahajózás.

A szentendrei szálláshelyet keresőket több hotel, szálloda, és panzió várja.

Panzió 100 - Szentendre
Kategória: Panzió
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Hotel Panzió 100 Szentendre északi részén, a Dunakanyarba vezető főúttól nem messze, Leányfalu határától pár lépésre helyezkedik el. A családias hangulatú panzióban légkondicionált szobák, jacuzzi, és szauna várja a vendégeket. A leányfalui strand egy kellemes sétával is elérhető, a közelben lovasiskola, és teniszpálya található.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 8.950,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva