English Deutch
Hotel ABC Budapest
Szombathely

Szombathelyi szállás. Hotelek, panziók, szállodák Szombathelyen.

Szombathely az osztrák határ közelében, a Gyöngyös patak lapályán fekszik, ott ahol a Kisalföld sík vidékét az Alpokalja dombos-hegyes tájai váltják fel. A város az ókori római Savaria romjaira épült, ezért számos római kori maradvánnyal találkozunk. Itt található a világ négy legnagyobb Isis szentélyének egyike is (Iseum). A kétezer éves monumentális vallási épületegyüttes évtizedek óta látogatók ezreit vonzza. A Romkert helytartói palotájának maradványai mellett húzódik a szintén kétezer éves fő európai kereskedelmi útvonal, a Borostyánkő út hosszan feltárt szakasza.

A Fő tér, mely Európa egyik legszebb barokk tere, a történelmi belváros szerkezetében máig őrzi középkori formáját. Korábban több évszázadon át piactérként adott helyet a szombathelyi heti vásároknak. Innen kapta a város a nevét: Szombathely az a hely, ahol szombaton tartották a heti vásárokat.

További látnivalók: A központban található késő-barokk Püspöki Palota, a hozzá kapcsolódó Püspökkert, a Székesegyház - mely Magyarország harmadik legnagyobb csarnok temploma -, a Megyeháza barokk stílusú épülete, a Szombathelyi Képtár, ahol a festmények mellett egy 2500 darabból álló kortárs textilgyűjtemény is megtekinthető.

A Gyöngyös-patak partján fekvő 27 hektáros botanikus kertben, a Kámoni Arborétumban, a mérsékelt és hideg égöv fa-, és cserjefajai láthatók. A kert az év minden szakaszában tartogat látnivalókat, de legkedveltebb látogatási ideje a május, a Rododendronok virágzási ideje. A Vasi Múzeumfalu a térség elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be. A skanzen megnyitása óta 43 építményt sikerült itt újjáépíteni.

A szombathelyi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Park Hotel Pelikán - Szombathely
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Park Hotel Pelikán Szombathely zöldövezeti területén, a történelmi belvárostól pár percre helyezkedik el. Minden szobája légkondicionált, és internet elérhetőséggel is felszerelt. Szakácsaink remekeit a hotel elegáns étteremben, a télikertben, nyáron a teraszon kóstolhatják meg. A felfrissülésre vágyókat 12 méteres uszodánk, pezsgőfürdőnk, szaunánk várja.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 11.400,- Ft/fő/éj-től
Hotel Claudius - Szombathely
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A belváros szomszédságában, a szombathelyi csónakázó tó partján várja vendégeit a Hotel Claudius. Légkondicionált szobái és két-, illetve háromszobás apartmanjai változatos szálláskínálatot biztosítanak. A hotel Bachus éttermében az egykori Római Birodalom ételeit is megízlelhetjük. A felfrissülni vágyókat masszázs és pezsgőfürdő várja.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 8.834,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva