English Deutch
Hotel ABC Budapest
Veszprém

Veszprémi szállás. Hotelek, panziók, szállodák Veszprémben.

Veszprém a Séd patakot övező dombokon és völgyekben, három tájegység találkozásánál helyezkedik el. Északról és nyugatról a Bakony hegyvonulatai, délről a Balaton-felvidék, keletről pedig a Veszprémi-fennsík határolja. A város látnivalók sorával várja a turistákat.

A várban található Szent Mihály Székesegyházat az i.sz. 1000-1038-ig uralkodó államalapító István királyunk bajor származású felesége, Boldog Gizella királyné emeltette, majd a mindenkori magyar királyné lett a székesegyház kegyúrnője. A várban királynéi palota épült, ezért is nevezik Veszprémet a Királynék Városának. A neo-román stílusban újjáépített székesegyház a Szentháromság tér meghatározó épülete.

A vár másik ékessége a késő-barokk Érseki Palota, ahol több értékes festmény, műtárgy, és freskó látható. Itt működik az érseki és káptalani levéltár, illetve a könyvtár. A Gizella kápolna a XIII. század elején épült gótikus stílusban, a királyné emlékére. Hazánk egyik legrégebbi kápolnája, mely apostol freskóiról híres. A legenda szerint a Veszprém-völgyi apácák hímezték Gizella királyné, sőt talán az uralkodó pompás koronázási palástját is. A palást gazdag hímzésén maga a királyné is dolgozott, melynek hiteles másolata a Gizella Királyné Múzeumban jelenleg is megtekinthető.

A város híres jelképe a Fejes-völgy felett 50 méteres magasságban átívelő, 1938-ban épült Szent István völgyhíd, más néven a Viadukt. A város kiemelkedő nevezetességei közé tartozik az európai hírű állatkert, a Kittenberg Kálmán Növény-, és Vadaspark.

Kilátópontok: A Tűztorony, melyet eredetileg őrtoronynak szántak, majd tűzfigyelési célokra építettek újjá. Csigalépcsőit megmászva gyönyörű panoráma tárul elénk. A Vár utca végén lévő kilátóbástyánál, a Hősök Kapuja néven ismert épület teraszáról szintén csodálatos kilátás nyílik a városra.

A veszprémi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Hotel Historia & Historante - Veszprém
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
A Hotel Historia & Historante Veszprém óvárosi részen, a centrumtól alig pár lépésre, a Veszprémi Állatkert közelében várja a Vendégeket. Épületében a modernitás mellett a több száz éves építészeti megoldások is felfedezhetők. Világos szobáiban a természetes színek dominálnak. Historante éttermünkben az évszaknak megfelelő alapanyagokból készült fogásokat szolgálunk fel. A hotel wellness részlege a tökéletes kikapcsolódást és felfrissülés helyszíne.
Ár 2 fős elhelyezésnél: Ajánlatkérésre
Betekints Hotel - Veszprém
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Betekints Hotel Veszprém óvárosától 10 percre, a Séd patak völgyében, a Viadukt közelében helyezkedik el. A hotel főépületében 38 tágas szoba, a Vendégházban 6 apartman várja a szállóvendégeket. Éttermünk kínálatát tavasztól őszig kerthelyiségünkben próbálhatják ki. Kertünkben nyáron egy szabadtéri úszómedence is vendégeink rendelkezésére áll.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 13.000,- Ft/fő/éj-től
Villa Medici Hotel & Restaurant - Veszprém
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Villa Medici Hotel & Restaurant Veszprém zöldövezetében, a Viadukt szomszédságában várja vendégeit. Szobáinak erkélyéről gyönyörű panoráma tárul elénk. A hotel étterme többször bekerült a magyarországi éttermek TOP 10-es listájába. Borospincénkben biliárdozásra is nyílik lehetőség. A wellness részlegen feszített víztükrű medence várja az úszni vágyókat.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 14.250,- Ft/fő/éj-től
Boutique Hotel Malomkert - Veszprém
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
A Veszprém városán átfolyó Séd patak partján, gyönyörű környezetben fogadja Vendégeit a Hotel Historia Malomkert. Az egykori malomból kialakított hotel szobái légkondicionáltak, és a modern követelmények szerint berendezett. Apartmanszobáink többgyermekes családok kényelmes elhelyezésére is alkalmasak. Malomkert Sörházunkban látvány sörfőzde és finom fogások várják a betérőket. Az autóval érkezőknek ingyenesen parkoló biztosított.
Ár 2 fős elhelyezésnél: Ajánlatkérésre
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva