English Deutch
Hotel ABC Budapest
Visegrád

Visegrádi szállás. Hotelek, panziók, szállodák Visegrádon.

Visegrád, Magyarország egyik legkisebb városa, Budapesttől 40 km-re északra, a Dunakanyarban, a Duna jobb partján fekszik. Már a 4. század első felében állt itt egy római erőd, a Pone Navata, melyet a magyarok honfoglalása (i.sz. 896) után várrá építettek át.

A Várhegyen álló Fellegvár, a hatszög alaprajzú Alsóvár, a Salamon lakótorony, a Királyi Palota és a körülötte kialakult település kiépítése a tatárjárás (i.sz. 1242) után indult meg. A XIV. században a magyar királyok hivatalos székhelye lett. Fénykorát az Anjou királyok, Luxemburgi Zsigmond majd I. Mátyás uralkodása idején élte. A vár a török megszállás alatt komoly károkat szenvedett. A romok régészeti feltárása és műemléki helyreállítása több szakaszban készült el. Ma a Salamon lakótoronyban a Mátyás Király Múzeum kiállításai láthatók.

A XIV. században épült, 123 x 123 méteres, szabályos elrendezésű Királyi Palotához egy kert, és a királyi kápolna helyén alapított ferences kolostor tartozott. Miután Buda lett a királyi székhely, a visegrádi palota vidéki rezidenciává vált. Az 1544-es török hódítás után az épület rommá vált. A restaurált termek, szobák, a konyha, a kertek és a lovagi tornapálya, valamint a kiállítások és rendezvények (Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok) az egykori királyi udvar életébe nyújtanak betekintést.

Visegrád és környéke a festői szépségű tájai miatt is népszerű turista célpont. Itt működik az ország leglátogatottabb erdei iskolája, az Erdei Művelődés Háza. A tanösvények és tájékoztató táblák segítségével megismerhetik az erdei élővilág gazdagságát. A területén található a hazai nagyvadfajokat szemléltető Mogyoróhegyi vadbemutató kert. További nevezetesség a Bertényi Miklós Füvészkert, ahol évszázados fák, fiatal fenyők, cserjék, és az erdő-mezői virágai nyújtanak nem mindennapi élményt.

A visegrádi szállást keresőket a városban számos hotel, szálloda, és panzió várja.

Hotel Honti & Panzió - Visegrád
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Hotel Honti & Panzió a Duna partjától pár lépésre, az Apátkúti patak partján várja vendégeit. Szobáiból szép kilátás tárul elénk a környék hegyeire. Igény esetén a kertben grillezésre, bográcsozásra, szalonnasütésre is lehetőség nyílik. A felfrissülésre vágyókat úszómedence, pezsgőfürdő, szauna várja. Autóiknak zárt parkolót, a kerékpároknak tárolót biztosítunk.
Ár 2 fős elhelyezésnél: ajánlatkérésre
Thermal Hotel Visegrád**** superior
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Dunakanyar festői részén, a Lepencei Strandfürdő és a Duna partjának szomszédságában helyezkedik el a Thermal Hotel Visegrád**** superior. A 174 db légkondicionált szobából és apartmanból gyönyörű kilátás tárul elénk. A wellness részleg egyes medencéi a hoteltől pár lépésre feltörő termálvízzel vannak feltöltve. A konferenciákat és egyéb rendezvényeket több 100 fő feletti termek is várja.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 13.900,- Ft/fő/éj-től
Hotel Silvanus**** - Visegrád
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontján, a Fellegvár közelében helyezkedik el a Hotel Silvanus. Ablakaiból, teraszairól gyönyörű panoráma tárul elénk a Dunára, illetve a környék erdeire. A római kor fürdőinek hangulatát idéző wellness részlegen többek között úszómedence, pezsgő-, és élményfürdő, gőzfürdő, szauna, masszázs lehetőség áll rendelkezésre.
Ár 2 fős elhelyezésnél: ajánlatkérésre
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva