English Deutch
Hotel ABC Budapest
Dobogókő

Dobogókői szállás. Hotelek, szállodák Dobogókőn.

Dobogókő, a népszerű kiránduló-, és üdülőhely a Dunakanyarban, a Visegrádi hegység legmagasabb pontján, tengerszint felett 700 méteres magasságban helyezkedik el.

Dobogókő két kilátójából csodálatos panoráma tárul elénk a környék hegyeire, a Duna kanyargó szalagjára, és tiszta levegőjű téli napokon a Magas-Tátra hófödte nyúlványaira. A hely még ma is őrzi azt a természetes nyugalmat és szépséget, ami a magyarországi túrázás egyik legfontosabb kiindulási pontjává tette. Dobogókő már a XIX. század végétől kezdve a hazai természetjárás fellegvárának számít. A Magyar Turista Egyesület 1898-ban közadakozásból hozta létre itt az első menedékházat, mely a jelenlegi Turista Múzeum.

A térség éghajlatára kedvező befolyással van a Duna vízfelülete és az erdős táj. A nyár mérsékelten meleg, a tél nem túlságosan szigorú, a napfényes órák száma közepes. A hegység területén számos forrás fakad, melyek tiszta, friss vízzel üdítik fel a turistákat. A vidék növény-, és állatvilága is igen gazdag. Kirándulásaink során gyönyörű virágokat – közöttük számos védettet – láthatunk, ehető gombákat szedhetünk, és ha csendesek vagyunk akár szarvasokat, muflonok, vaddisznókat, mókusokat is láthatunk, valamint trillázó madarakat hallgathatunk.

A kirándulókat az alábbi szálláshelyek várják Dobogókőn.

Walden Hotel - Dobogókő
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Pilis hegység 2. legmagasabb csúcsán – Dobogókőn -, egy gondozott, ősfás kertben helyezkedik el a Walden Hotel. A Budapesttől 35 km-re található szálloda egyaránt várja a természetben kikapcsolódni, felfrissülni vágyó egyéni vendégeket, valamint a családi és céges rendezvényeket, konferenciákat. Állatbarát szálloda, így házikedvencét (kistestű kutya, macska, stb.) sem kell otthon hagynia.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 6.900,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva