Hotel ABC Budapest
Székesfehérvár, a királyok városa

Székesfehérvári szállás - Panziók, szállodák, hotelek Székesfehérváron

Egy kis történelem: A város elődjét a honfoglaló magyarok alapították Géza nagyfejedelem idején, amikor 972 után a mocsárból kiemelkedő 4 sziget egyikén egy kis kővárat építtettek itt, fejedelmi palotával és templommal. 1000 karácsonyán itt koronázták meg Magyarország első királyát, a később szentté avatott Istvánt, aki ide jelölte ki királyságának székhelyét. A középkori évszázadok folyamán, amikor a város a latin Alba Regia nevet viselte, 43 királyunkat koronázták meg a királyi bazilikában, és közülük 15-öt ide is temettek el. 1222-ben II. Endre itt kihirdette az Aranybullát, az ország első "alkotmányát". 1543 és 1688 között török végvár volt. 1703-ban visszakapta szabad királyi városi rangját, de fővárosi szerepét elvesztette. A korábban mezőgazdasági jellegű város a II. világháború után iparosodott, és lakosainak száma elérte a 100 ezer főt. A jelen kor régészeti kutatásainak köszönhetően számos középkori maradvány került elő, melyeket restauráltak, így ma már újra megtekinthetők.

Néhány látnivaló:
- Szent Ist­ván Ki­rály Mú­ze­um, mely tulajdonképpen egy 9 szé­kes­fe­hér­vá­ri, és 10 Fej­ér me­gyei ki­ál­lí­tó­he­lyet magába fog­laló in­téz­mény­rend­szer (Középkori romkert, Jezsuita rendház, Csók Ist­ván Kép­tár, Bu­denz-­ház, Fe­ke­te Sas Pa­ti­kamúzeum, Schaár Erzsébet ­gyűj­te­mény, Babaház, Vá­ros­törté­ne­ti Mú­ze­um, Pa­lo­ta­vá­rosi Skan­zen, stb.).

- Bory-vár: Bory Jenő építész-szobrász által 1923-tól majd 40 éven át épített különleges művészi épületegyüttes. A vár a kazamatájától a kilátótornyokig 30 méter magasságú. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak. A vár százoszlopos belső udvarán körbefutó folyosón a magyar történelem nagy alakjai, hősei, királyai sorakoznak.

- Babaház: 70 év kitartó gyüjtőmunkájának köszönhető a hét szo­bá­ban összeállított 63 babaegyüt­tes. A ba­bák korabeli kis bú­to­rok, por­ce­lá­nok, ezüst dísz­tár­gyak, fest­mé­nyek és csip­kék kö­zött él­nek.

Székesfehérvár hotel, panzió, azaz szállás kínálata.

Hotel Magyar Király - Székesfehérvár
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Belváros
Egy közel 200 éves felújított épületben került kialakításra négycsillagos Hotel Magyar Király. Az elegáns szálloda összes szobája, apartmanja és közös helyisége nemdohányzó. Légkondicionált szobái kényelmes szállást, és ingyenes internet csatlakozási lehetőséget biztosítanak. Éttermünkben hagyományos magyar és nemzetközi ételeket szolgálunk fel. A wellness részlegen többek között 2 jacuzzi, infra- és finn szauna, sókamra várja a Vendégeket.
Ár 2 fős elhelyezésnél: Ajánlatkérésre
Hotel Platán - Székesfehérvár
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
Székesfehérvár centrumától gyalogosan 5 percre, a város egyik zöldövezeti részén fogadja vendégeit a Hotel Platán. A szálloda minden szobája légkondicionált, és internet elérhetőséggel felszerelt. Éttermünkben, illetve a hozzá tartozó teraszon a magyar és a nemzetközi konyha ízletes fogásait szolgáljuk fel. A hotel kamerával őrzött, zárt parkolóval rendelkezik.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 7.500,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva