Hotel ABC Budapest
Mátraháza - Parádfürdő

Mátraházai szállás. Wellness hotelek Mátraházán és Parádfürdőn.

A Mátra hegygerincén fekvő Mátraháza és környéke hazánk egyik legkedveltebb idegenforgalmi területe és egyik legnagyobb téli sportcentruma. A vadregényes kiránduló- és üdülőövezet Gyöngyöstől 10-15 km-re helyezkedik el, tengerszint felett 620-730 méterrel. Magyarország legmagasabb pontja, Kékestető, innen mindössze 2 km. A nyugodt pihenést és az aktív kikapcsolódást keresők részére egyaránt ideális hely, mátrai túrák egyik legjobb kiindulópontja. Mátraházáról indulva kijelölt túraútvonalakon eljuthatunk például Galyatetőre, Kékestetőre, Gyöngyössolymosra, Mátrafüredre, Parádsasvárra és Parádfürdőre is. A környék tiszta levegője és klímája elősegíti az asztmatikus és más légzőszervi, valamint egyes szívbetegségben szenvedők gyógyulását.

A fák között 1930-ban készült el az első állandó épület, a „Mátra Egylet menedékháza” - egyébként ennek rövidítéséből alakult ki a Mátraháza név -, és a pagodára emlékeztető ház még ma is áll, és Pagoda Pihenő Panzió néven szálláshelyként üzemel. Az egyik legszebb látnivaló az 1942-ben durván faragott fekete mátrai cserkőből épített Magyarok Nagyasszonya ferences templom, és a 2001-ben körülötte létrehozott Naphimnusz Park. A cserjékkel szegélyezett és virágokkal díszített parkban Várkonyi Maréza mátrafüredi keramikus művész színezett kerámia domborművein jelenik meg Assisi Szent Ferenc himnuszának tíz versszaka.

Mátraháza és a kb. 4 km-re lévő Mátrafüred között félúton, Mátra-Sástón található a 16 hektáros Oxygen Adrenalin Park, mely az ország legmagasabban fekvő kalandparkja. Itt többek között téli-nyári bobpálya, quadpálya, függőhíd, canopy, 360°-os átforduló hinta, óriás hinta (Hardinga), kalandpark, mászófal, eurobungy, Frédi-Béni játszótér, légvár, étterem, nyársaló és bográcsozó helyek, büfé, kávézó várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Részletek itt: http://kalandpark.adrenalin-park.hu

A különleges élményre, kalandra vágyóknak lehetőségük van részt venni egy mátrai off-road segway túrán. Hogy mi is az a segway? Egy a rollerhez hasonlítható kétkerekű önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet kerekenként 1-1 környezetbarát és újratölthető villanymotor hajt. Érdekessége, hogy nincs rajta se gáz se fék, csak testbeszéddel irányítod. Bővebb információ a túrákról: www.matrasegway.hu

A téli sportok kedvelői körében is igen gyakori úti cél Mátraháza, és a környező lejtők. A Kékes–Mátraháza sípálya Magyarország leghosszabb lesiklópályája, mely 1,8 km hosszú, és 330 méteres szintkülönbséggel rendelkezik.

A parádfürdői és mátraházi szállást keresőket több wellness szálloda és konferencia hotel is várja a hegygerincen.

Lifestyle Hotel Mátra****superior - Mátraháza
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A mátraházi négycsillagos superior Lifestyle Hotel Mátra (a hajdani Bérc Hotel helyén) 114 db jól felszerelt szobával és lakosztállyal, 1200 m2-es kétszintes wellness-spa részleggel (élmény- és gyermek medencék, szaunák, gőzkabin, sókamra, stb.), több száz főt befogadó konferenciatermekkel, csodálatos környezettel várja mind az egyéni, mind a csoportos Vendégeket.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 16.000,- Ft/fő/éj-től
Hotel Residence Ózon**** Conference & Wellness Hotel - Mátraháza
Kategória: ****Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
Négycsillagos szálloda a Mátra vonulatainak és erdeinek ölelésében. A Residence Ózon**** Conference & Wellness Hotel Mátraházán, Kékestető közelében várja egyéni és csoportos Vendégeit. Panorámás szobák, 1000 m2-es wellness részleg, fedett élménymedence és külön gyermekmedence(30°C), pezsgőfürdő, szauna és szépség világ, egész évben használható szabadtéri medence (28°C), 500 fős konferencia központ, ...
Ár 2 fős elhelyezésnél: 17.900,- Ft/fő/éj-től
Erzsébet Park Hotel*** - Parádfürdő
Kategória: ***Hotel
Elhelyezkedés: Zöldövezet
A Mátra egy ősfás parkjában helyezkedik el az Erzsébet Park Hotel. A szállodában 99 szoba és apartman áll rendelkezésre. Mindkét szárnyban kialakításra került 1-1 wellness részleg, így többek között beltéri úszómedence (14x7 m), török gőzfürdő, szaunák, pezsgőfürdő, valamint nyáron 10x20 méteres kültéri medence kényezteti a Vendégeket. Az aktív kikapcsolódást keresőket 4 pályás bowling, biliárdterem, kültéri salakos teniszpálya várja.
Ár 2 fős elhelyezésnél: 8.750,- Ft/fő/éj-től
1   |
HOTEL ABC elérhetőségek:
E-mail: HOTEL ABC e-mail
Foglalási tel.: +36-30-339-239-1
Foglalási fax:+36-1-326-0249
Minden jog fenntartva